Spring naar content
001_FAMEFES_identity_logo_bloc_blue

Theater
Concert
Lezing
Tentoonstelling
Workshop

FAME is een multidisciplinair podiumkunstenfestival, dat nieuwe, inclusievere en rechtvaardigere denkbeelden wil ontdekken via het artistieke werk en de reflecties van vrouwen en genderminderheden.

Van 19 tot 24 september 2022 zal de eerste editie van FAME plaatsvinden!

Het eerste thema van het festival zal Opening(en) zijn. Openingen in het meervoud, omdat het erom gaat onze programmering in ruimte en tijd open te stellen, en om ons open te stellen voor de pluraliteit van lichamen, leeftijden, subjectiviteiten, verhalen en verbeeldingen.

Oproep voor vrijwilligers

Wil je deel uitmaken van het avontuur? Je kunt een engel zijn, een paparazzi of een bakfietsbestuurder... En vele andere dingen!

Benadering

Dit is geen feministisch festival.

Dit festival pretendeert niet de plaats in te nemen van de sociale en politieke strijd die de rechten van vrouwen en genderminderheden vooruit heeft geholpen en nog steeds vooruit helpt op weg naar meer rechtvaardigheid en gelijkheid. Dit is een festival van kunst, reflecties, ontdekkingen en van spel.

Het is ook een feest van vreugde.

Want kunstenaars hebben niet tot taak om op te voeden, te beschaven, om mensen slimmer of minder dom te maken, ook al kan dat soms gebeuren. Kunstenaars zijn mensen die werken creëren. Of het nu voltijdse, deeltijdse of kwarttijdse artiesten zijn. Of het nu kunstenaars zijn in het weekend, op zondag, één dag per maand, één dag per jaar.
De voltijdse, deeltijdse en kwarttijdse kunstenaars zijn niettemin degenen die bijdragen aan de totstandbrenging van onze verbeelde wereld.
En er zijn denkbeelden die meer egalitair, rechtvaardiger en meer inclusief zijn dan anderen. Deze willen we jullie laten zien.

Dus dit festival is geen feministisch festival.

Maar het is een festival gemaakt en bedacht als een feministe.
In dialoog met feminismen.

Een festival dat het werk en de creaties van vrouwelijke kunstenaars en kunstenaars uit genderminderheden op prijs stelt. Vrouwen van kleur of witte vrouwen, cis of trans, non-binaire personen, mensen met of zonder vaste verblijfplaats, met of zonder spaarplan, lesbische, hetero of bi vrouwen, met of zonder familie, met of zonder handicap, zichtbaar of onzichtbaar, professioneel of amateur, van het heden, het verleden en de toekomst.

In de brede en in de troebele zin.

Dit is een festival waar je jezelf geen feminist hoeft te noemen om te komen. Maar wij kunnen ons voorstellen dat u vindt dat vrouwen en genderminderheden ook een waardige plaats in de wereld hebben.
Dit is een festival waar je alleen of samen kunt komen, met je kinderen, je partner, je geliefden, je familie en je vrienden, je grootouders, je peetvader en je buurman. Je zult altijd een plekje voor jezelf vinden.

Omdat er genoeg plaatsen zijn.
En de deuren staan wijd open.

Open voor iedereen

Het festival maakt er een erezaak van om een toegankelijke en veilige ruimte te garanderen voor alle bezoekers.

Audiobeschrijving

Stroboscopische effecten

Ondertiteling

Trap

Jong publiek

Rolstoeltoegankelijkheid

Geluidsversterker

Vrije toegang

Talen

Scroll naar boven