Spring naar content

Amazones

Agrupación Señor Serrano

PuppetsTheater

20.09.23 | 15u
FR
7-12 jaar

Duur: 1u

Plaats: Montagne Magique

Griekse mythen en levende schaalmodellen worden gebruikt om actuele belangrijke kwesties zoals gender of de noodzaak en rechtvaardigheid van geweld in vraag te stellen.

Uitsluitend voor 7 tot 12 jaar (geen volwassenen).

 

Meer dan drieduizend jaar geleden creëerde een groep vrouwen een samenleving aan de oevers van de Zwarte Zee. Een samenleving alleen gevormd door vrije vrouwen, met een gemeenschaps- en krijgersgeest, bereid om een andere orde te verdedigen. De Amazones.

Waarom geloofden de Amazones dat ze een samenleving zonder mannen moesten creëren? Waarom reageerden mannelijke helden uit de oudheid agressief op deze alternatieve samenleving? Is het eerlijk om geweld te gebruiken om zich te verdedigen tegen aanvallen? Of moet de verdediging van iemands mening, de staking tegen onrechtvaardigheden, altijd vreedzaam zijn? Meisjes, jongens, zijn we allemaal hetzelfde of is er iets dat ons verschillend maakt? En… waarom draagt de Amazonerivier precies die naam?

De voorstelling wordt gepresenteerd in een heldere en zeer visuele taal. Momenten van vertelling worden afgewisseld met levende schaalmodellen of interactieve kaartwandelingen. We moedigen ook een open debat met de kinderen van het publiek aan.

 

Pedagogisch dossier hier.
Meer: Op Facebook · Op Vimeo

Casting
DRAMATURGIE EN DIRECTIE Olympus Kids PERFORMER Jofre Carabén MUZIEK Roger Costa Vendrell SCHAALMODELLEN Lola Belles FOTO'S Leafhopper project MANAGEMENT Art Republic
Credits
PRODUCERS Departament de Cultura de la Generalitat, Sala Beckett, Centro de Cultura Contemporánea CondeDuque en Mostra Igualada.
Agrupación Señor Serrano
Amazones is de tweede aflevering van het Olympus Kids project. Via een complexe, gedurfde en veelzijdige benadering, stelt het project drie voorstellingen van 55 minuten voor, geënsceneerd door een verteller die werkt met schaalmodellen, actiefiguren, live videocamera's en online bronnen. Amazon is de tweede aflevering van de serie: Prometheus // Amazones // Demeter. Agrupación Señor Serrano is een theatergezelschap gevestigd in Barcelona, Spanje, dat originele producties maakt over tegenstrijdige aspecten van de hedendaagse menselijke ervaring. De shows van Señor Serrano combineren live video, schaalmodellen, tekst, performance, geluid en objecten. De producties van het gezelschap gaan in première en toeren internationaal.
Scroll naar boven