Carte blanche Tashattot : Chickpea Workshop & Lunch

21.09.25 · 11h
Taal : EN
14+
Duur: 2h
Plaats:
Wat onze regio typeert, is de gelaagdheid van haar erfgoed en diversiteit. Gerechten die sterk op elkaar lijken – of zelfs identiek zijn – oversteken grenzen, worden gedeeld van land tot land, maar telkens bereid met eigen gebaren en smaken. Ze kunnen als uitgangspunt dienen voor deze workshop. De kikkererwt, een sleutelingrediënt in tal van Levantijnse recepten, loopt als een rode draad door deze ontmoeting. Bekend om haar veelzijdigheid en de manier waarop ze telkens een ander gedaante aanneemt — of het nu hummus, falafel, stoofpot of salade is — draagt elke versie van de kikkererwt verhalen, migraties en herinneringen in elke hap.
In deze intieme sessie komen we samen om te koken en reflecties uit te wisselen over de gemeenschappelijke ingrediënten en de gerechten die het inspireert.
Door te koken en een maaltijd te delen, verkennen we de routes, en culturele toepassingen van kikkererwten, die onze collectieve smaak hebben gevormd en een verhaal vertellen van banden, migraties en knowhow.