Spring naar content

Carte blanche Tashattot : Food, Memory and Territory

Publieke discussie

Overdracht, politiek en voeding
TablerondeTasha

20.09.25 · 17h

Taal : EN

Alle publiek

Duur: 1h30

Plaats: Espace Magh

Neem plaats aan tafel met Kinan Mansour en Sabine Boghossian voor een gesprek over eten, herinneringen en de verbondenheid tussen Bilad al-Sham en haar diaspora.

Sluit aan bij Kinan Mansour en Sabine Boghossian voor een rondetafelgesprek waar verhalen, herinneringen en ervaringen van (dis)connectie rond voedsel worden gedeeld in Bilad al-Sham.
De rijkdom aan regionale smaken en tradities is geworteld in een gedeeld erfgoed, waarin zaaien, koken en eten banden smeden over grenzen heen.
Vanuit hun trajecten binnen de diaspora reflecteren zij op hun band met de aarde, met haar vruchten, en hun praktijk van gemeenschap, samenhorigheid en identiteit.

Collectif Tashattot
Tashattot is een collectief dat artiesten uit de SWANA-regio verbindt en ondersteunt die zich nu in Europa hebben gevestigd.
Kinan Mansour
Hey, ik ben Kinan. Ik ben een Syrische artdirector en grafisch ontwerper, gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. Koken is mijn grote passie, en via kookkunst wil ik de rijkdom van mijn cultuur delen. In Beiroet startte ik van clandestiene diners in Beiroet: elke twee weken serveerde ik een vast menu. Toen ik naar Kopenhagen verhuisde, begon ik als privé-chef te koken voor mensen en hun gasten, gewoon bij hen thuis. Ondertussen heb ik heel wat tijdelijke culinaire concepten ontwikkeld: van gemeenschappelijke tafels tot streetfood in clubs, open buffetten, kookworkshops en pop-ups waarbij ik bijvoorbeeld een bar voor een weekend overnam en nog veel andere initiatieven.
Sabine Boghossian
Sabine Boghossian is een multidisciplinaire creatieve geest die zich met enthousiasme stort op alles wat haar nieuwsgierigheid prikkelt. Ze werd geboren en groeide op in een multiculturele familie in Aleppo, Syrië, en verdeelt haar leven al zo’n tien jaar tussen Beiroet en Brussel. Haar passie voor koken en haar gevoel voor taal voeden een veelzijdige praktijk, die zich uitstrekt van scenografie tot design en redactie, rond uiteenlopende thema’s zoals architectuur, voedsel, cultuur en identiteit.
Scroll naar boven