Spring naar content

Des roses et du pain (Rozen en brood)

Espèces De … Gezelschap

Theater

20.09.23 | 20u
Frans, Twi, Spaans, Arabisch
12+

Duur: 1u

Plaats: Hageltoren

Ze worden soms “conciërge", "poetsvrouwen", "oppervlaktetechnici" genoemd. Vandaag spreken ze zich uit. Wat is essentieel? Wie zorgt voor wie? Wie maakt de wereld schoon?

6 vrouwen, 6 actrices nodigen u uit aan hun tafel voor een bijzondere maaltijd waar het aangeboden voedsel de aanwezigheid van dat van het spel, de verhalen, lichamen en stemmen zal zijn.

In deze unieke theatrale ervaring en voor een publiek van handlangers vertellen ze over hun verhouding tot zorg en stellen ze de wereld in vraag:

Wat is werk? Wat is essentieel? Wie zorgt voor wie? Wie maakt de wereld schoon?

Des Roses et du Pain, Rozen en brood, gaat over hun behoefte om eindelijk te “zeggen” waarover ze lang hebben gezwegen, om individuele en collectieve verhalen te vertellen, een verhaal van transformerende emancipatie.

Zij zijn beurtelings poetsvrouwen, verpleegsters, moeders en dochters, dichteressen van het alledaagse, dominant en gedomineerd, kokkinnen en zusters in de strijd.

Ze vertellen ook over het gebrek aan erkenning, van het precaire. De pijn van het lichaam, de passie, de machteloosheid. En zelfs over de klasse- en “ras”-verhoudingen die in de globalisering aan het werk zijn.

Casting
MET Christiane Joosen, Rita Owusu, Margarita Suarez, Fatima Hanaoui, Béatrice Cue Alvarez, Julie Burg ARTISTIEKE PARTNERS, DRAMATURGIE Lara Persain, Camille Lefèvre. SCENOGRAFIE Marie-Hélène Tromme, Marie Menzaghi KOSTUUMS Marie-Hélène Tromme ZANGSTEUN Julie Peyrat. LICHT EN TECHNIEK Gabrielle Guy GELUID Malika El Barkani
Credits
PRODUCTIE Cie Espèces de... IN COPRODUCTIE MET Arsenic 2 IN SAMENWERKING MET L'Espace Marexhe van de stad Herstal en de steun van de Federatie Wallonië-Brussel, het Waals Gewest, de Provincie Luik, la Chaufferie Acte 1, Voix de Femmes, D'une Certaine Gaieté, Solidaris, En Compagnie du Sud.
Compagnie Espèces de…
De Espèces de… gevestigd is een actie-theatergezelschap gevestigd in Luik. Het ontwikkelt artistieke projecten gericht op individuele en collectieve emancipatie. Wij zijn actrices van de "culturele democratie". Wij werken om culturen op de voorgrond te brengen, maar ook om de smaak ervoor te stimuleren. Wij zijn overtuigd van de noodzaak om de associatieve en culturele sector met elkaar te verbinden. Wij geven stem aan en creëren met de “vergetenen" van onze samenleving; Wij zijn "vroedvrouwen" van deze woorden; Wij zijn makers ten dienste van de representatie van deze en maken zo de cultuur toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen, door haar te beoefenen via theaterworkshops, door het deelnemende publiek uit te nodigen om “acteurs.rices" en actieve burgers te worden.
Scroll naar boven