Spring naar content

Deuxième scène · Akte 4

Écarlate la Compagnie · Jacinthe Mazzocchetti · Mariam Diallo · Miriam Youssef

Lezing

22.09.23 | 14u
FR
14+

Duur: 2u

Plaats: Bellone

Presentatie van een universitaire studie over de aanwezigheid van vrouwen en ongelijkheid in de podiumkunsten.

In het verlengde van het werk dat werd uitgevoerd in het kader van het project « La Deuxième Scène », onder leiding van de Cie Écarlate, kunt u kennismaken met de studie “Acte 4”, kom en ontdek de studie ‘Act 4’, geleid door Jacinthe Mazzocchetti van de UCLouvain in samenwerking met Mariam Diallo.

Deze studie onderzoekt ongelijkheden en de aanwezigheid van vrouwen in de podiumkunsten vanuit een intersectioneel perspectief. Dit analytische kader, theoretisch ontwikkeld door Kimberlé Crenshaw, stelt ons in staat om de verschillende vervlochten sociale categorieën en de multipliciteit van machtsverhoudingen te bekijken. Het doel is om hun effecten op individuele levens te onderzoeken, maar ook op de manier waarop instellingen functioneren. De studie richt zich daarom op drie specifieke invalshoeken:
– De kwestie van het leren, transmissies en erfenissen, en intergenerationele relaties, met een eerste focus op scholen;
– Vrouwen en geracialiseerde personen op de intersectie van machtsverhoudingen;
de kwestie van machtsverhoudingen vanuit een meer voordelig institutionele invalshoek.

Met dank aan: la Chaufferie-Acte 1, Emilie Duvivier, Jacinthe Mazzocchetti, Benoit Vreux en het team van het Centre des Arts Scéniques.

Scroll naar boven