Spring naar content

Toepassingen 2025


FAME24 - Affiche story IG

Duur: Tot november 2024

Plaats: Bruxelles

Meld je aan voor het 2025-programma van FAME ♡

We zijn ontzettend blij om te zien dat het festival en de aanpak ervan enthousiasme opwekken, maar ook dat zoveel mensen creëren vanuit de anti-seksistische en anti-racistische posities die wij willen verdedigen. We zijn dankbaar voor jullie bestaan!

 

Programmeringsethiek

De keuze van de voorstellingen en activiteiten wordt gemotiveerd door hun relevantie voor het jaarthema en door hoe zij op esthetisch en politiek vlak aan deze onderwerpen kunnen bijdragen. De geprogrammeerde voorstellingen zullen niet noodzakelijk gender, vrouwen en feminisme als thema hebben. Door gender als thema te ontwijken is het de bedoeling om te vermijden dat vrouwen en genderminderheden beperkt worden tot enkel deze identiteiten.

Zonder feministische discoursen te vervangen, gaat het erom te zien wat feministische reflecties en kennis de kunst brengen, maar ook wat kunst (die de werkelijkheid nooit reproduceert, maar modelleert, bevraagt, bekritiseert en droomt) aan feminismen kan brengen. Met andere woorden, hoe kan kunst als eigen taal de uitvinding van nieuwe, meer inclusieve, meer emanciperende en meer rechtvaardige denkbeelden mogelijk maken?

 

Wil je graag solliciteren? Dan zou je al moeten weten dat:
1 · We voornamelijk theater, dans, circus en performance programmeren.
2 · We voor een mix van lokale en internationale artiesten zorgen.
3 · Het festival enkel voorstellingen vertoont en niet produceert.
4 · We ALLEEN rond een jaarlijks thema programmeren.

Als deze 4 criteria je aanspreken, stuur dan een mail naar programmation(@)famefestival.be. Aanvragen kunnen worden ingediend tot november 2024.

 

Blijf maken, blijf jullie schone projecten verdedigen, blijf op podium bestaan.

Scroll naar boven