Spring naar content

"Where" is het ontbrekende woord in het FAME acroniem voor Festival where Arts Meet Empowerment.

Wij hebben de plaatsen #where genoemd waar toeschouwers, kunstenaars en critici elkaar kunnen ontmoeten. Ruimtes waarin partnerschappen tot leven komen.
#where is een woord dat deze pogingen verbindt. Zowel een fysieke ruimte (het centrum van het festival), geïnstalleerd op het Speelplein Steenkoolkaai. Maar ook een benadering, die op verschillende plaatsen wordt belichaamd, waar andere soorten ontmoetingen plaatsvinden.

Het project

De #where is het bemiddelingsproject van het festival, waar een alternatieve programmering een publiek ontmoet dat wordt uitgenodigd om na te denken en deel te nemen op hun eigen manier. Een poging om samen discoursen uit te vinden die hybride zijn in de ontmoeting. De #where geeft een plaats en een stem aan de toeschouwers, door ruimtes te openen voor kritiek en expressie, en door het engagement van ieder individu te voeden. Een gedachte die in overeenstemming is met de waarden van het festival.
In de lokalen van het festival worden workshops gehouden (DiscoBiotes van Pascale Barret · Marche enquête van Barbara Métais-Chastanier · een bijdrage van de club Saucisse (Christine Aventin, Alice Rivières) etc.).

De locatie

In de openbare ruimte wordt in een tent een gratis artistiek programma georganiseerd. In de bar kun je je tussen twee voorstellingen door ontspannen, het festivalpubliek ontmoeten en voorbijgangers verwelkomen. Je kan het zien als de FAME-tuin, waar je kunt luieren in de zon, deelnemen aan activiteiten, drinken, eten, kletsen of rusten.

In de tent wordt vrij spel gegeven aan lokale collectieven die werken rond feministische, decoloniale en queer thema's (le Comité des Femmes Sans Papiers · QREw · SisterHood · Vulcana)

Er zullen ook concerten zijn (Sing out Brussels · Soledad Kalza en Sina Kienou · Patshiva Cie) en ontmoetingen (Soirée d'ouverture(s) · Syndicat des Immenses)

Er zal ook een bar zijn, een foodcourt, een ontspanningsruimte en toiletten.

#where in praktijk

Centrum van FAME

Plaine du Quai à la Houille
1000 Brussel

17u - 22u30

metro 1, 2, 5, 6 · Sint-Katelijne, IJzer

tram 3, 4, 51 · Beurs, Vlaamsepoort

bus 29, 33, 46, 71, 89 · Beurs, De Brouckère

De wegen

FAME presenteert haar programma langs vijf paden en vier acties, waarlangs u het programma kunt doorlopen.

Deze 9 voorstellen zullen u helpen om wegen uit te stippelen waarover u het festival kunt bewandelen. Deze paden zijn geen afgesloten snelwegen en zijn met elkaar verweven.

Paden

Deze paden leiden u door de thema's die in de voorstellingen aan bod komen. Ze leiden je, in zekere zin, naar de inhoud.

| Kunsten en Matrimonie
| Kunsten en Lichamen
| Kunsten en Systemen van uitbuiting (gender, sociaal, koloniaal)
| Kunsten en Niet-menselijke wezens
| Kunsten en Queerness

Acties

Deze acties bepalen het niveau van de investeringen die van de betrokken activiteit kunnen worden verwacht. Dromen brengt ons in aangename overpeinzingen, terwijl Weerleggen meer over het debat gaat.

| Dromen
| Construeren
| Leren
| Weerleggen

Scroll naar boven