Spring naar content

Cabaret King · Queer · Creature

Drag: Blanket La Goulue · Dicklan · Dulce de MalaLeche · Femmeboyant · King Baxter · La Morrigasme · Paula Roïd · Rose Gigot · Terata Mamé (τερατά μαμέ)
DJ: Paramida · Audrey Danza · Zouzibabe

ConcertPerformance

22.09.23 | 21u

Duur: 3u + all night long

Plaats: C12

Met een goed getrainde voet slaan we een paar voetstukken aan flarden en installeren we ons bij C12 voor een drag cabaret met 9 performers·sters.

Ambiance: denken, creëren, strijden, terugspoelen en opnieuw beginnen.

Met een goed getrainde voet slaan we een paar voetstukken aan flarden en installeren we ons bij C12 voor een drag cabaret met 9 performers·sters.

Het is tijd om het thema Erfenis·sen en Transmissie·s op nieuwe manieren te verkennen. Zowel op de klanken van militaire marsen als Eurodance zullen allerlei soorten monsters zich mengen met nimfen en mutanten.

Vanavond verzetten we ons tegen een schadelijk en dodelijk erfgoed.
We werpen licht op een deel van de geschiedenis dat in de schaduw is gebleven.
We brengen hulde aan een buitengewoon stuk speelgoed en sluiten de gendercodes die ons allemaal beschadigen op.

Met: Blanket La Goulue (host) · Dicklan · Dulce de MalaLeche · Femmeboyant (from Berlin) · King Baxter (host) · La Morrigasme · Paula Roïd · Rose Gigot · τερατά μαμέ (Terata Mamé)

 

Als jullie allemaal zijn opgewarmd, is het tijd voor een nachtelijk muzikaal feest.

Met: Paramida · Audrey Danza · Zouzibabe

Blanket La Goulue
Dragartieste uit Brussel die graag in onze muzikale herinneringen duikt om de fouten uit het verleden op te kotsen. Blanket begon 3 jaar geleden met drag, maar het was toen hen het collectief Not Allowed oprichtte dat het echt van start ging: Parijs, Milaan, Tokio, Schaarbeek. Tegenwoordig treedt hen op in verschillende cabarets in de stad, waaronder het ongelooflijke Sassy Cabaret, en zit hen achter de Playback shows. Hun drag is ontstaan uit de constatering dat we ons dagelijks leven niet genoeg politiseren, dat we het leven en zijn problemen accepteren zoals een baby zachte, lauwe broodkruimels aanneemt.
Dicklan
Dicklan is een zeer mannelijke, zeer cis, zeer hetero en zeer egocentrische man. En hij is geen vreemde van de verkrachtingscultuur! Hij denkt dat iedereen met hem naar bed wil en ook dat seks willen een heel natuurlijke en oncontroleerbare impuls is. Dicklan begrijpt het concept van toestemming niet helemaal en vindt het niet erg als hij hoort over aanrandingen omdat ze tenslotte 'menselijk' zijn. Dank aan alle mensen die me feedback hebben gegeven in mijn creatieproces, vooral Elio.
Dulce de MalaLeche & Rose Gigot
De furby is een kleine interactieve pluchen robot uit de jaren 90. Hij is verkrijgbaar in vele kleuren en één van de weinige speeltjes die expliciet geen gender hebben of non-binair zijn. Dus 'Furbytch' brengt een eerbetoon met een vurig optreden op de bas van Eurodance. Dulce (een softy geobsedeerd door rozen en hartjes) en Rose (een monster van doelbewuste tederheid) bundelen regelmatig hun krachten om patriarchaat en vooroordelen te vernietigen met onconventionele liefde en kitsche choreografieën.
Femmeboyant
Een gemuteerd wezen zorgt voor diens kinderen en viert de beweging van voortdurende transitie in deze voorstelling, die oproept tot een toekomst waarin oneindig veel vormen van gendereuforie en netwerken van transzorg mogelijk zijn. Femmeboyant is een genderbending wezen dat noch mens noch dier is, maar wel fier onhandig en flamboyant is. Nieuwsgierig, onnozel en melancholisch omarmen en vieren ze mislukking, in de hoop met hun serieuze speelsheid, genormaliseerde en beperkte visies op het heden en de toekomst te doorbreken.
King Baxter
King of the Nocturnal Kingdom, woont en werkt sinds 2015 in Brussel. Drag Monster, Weird en Freak, hen verkent demonen, schurken en andere bezittingen door middel van hun lichaam, make-up en composities. King Baxter bevindt zich zelden in het cabaret, maar eerder op concertpodia, componeert muziek, schrijft en zingt (of schreeuwt) diens melancholische vervloekte dark-cyber universum. Wees niet bang, hen bijt alleen als het gewild is! Deze keer is King Baxter ceremoniemeester·es in een duet met diens eerste kind.
La Morrigasme
Een gedaanteverwisselaarster die danst op de rand van de werkelijkheid, jongleert met genders en identiteiten. La Morrigasme flirt met een verontrustende eigenaardigheid! Onder haar lelieachtige huid schuilen haar ondeugden. Mephistopheles nodigt je uit voor zijn mis. Als een heilige met een vrome uitstraling geeft ze geleidelijk toe aan haar duistere neigingen. Gesteund door haar duizend kaarsen laat ze zich met genoegen verteren door haar ondeugden... tot haar onomkeerbare demonische metamorfose. La Morrigasme, geïnspireerd door de Bijbel en haar ervaring als paaldanslerares, stelt de normen van vrouwelijke seksualiteit ter discussie en biedt tegelijkertijd een bevrijdende ontsnapping.
Paula Roïd
Paula Roïd zij herinnert je eraan hoe belangrijk het is zich te amuseren terwijl je je pose behoudt. Haar motto: "Elk moment zonder haar vastleggen en vereeuwigen". Paula is trots op haar Sri Lankaanse afkomst en zal haar uiterste best doen om jou haar kleurrijke doel te maken. Les peaux de minuit, een collectief dat als missie heeft om een ruimte voor expressie te geven aan queer en geracialiseerde artiesten.s die lijden onder een gebrek aan vertegenwoordiging op de Brusselse scène.
τερατά μαμέ (Terata Mamé)
In de Tweede Wereldoorlog keert een soldaat terug van het slagveld naar de rust van zijn huis. Helaas zit zijn geliefde nog steeds vast aan het front... Terata Mamé ("schattig monster" in oud Wallo-Grieks) is een Grieks-Belgische nimf. Hier richt de schijnwerpers op de ervaringen en de behandeling van queers tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Scroll naar boven