Spring naar content

Afro-Belgische Chocolade

Bamko

Wandeling

21 en 22.09.23 | 14u
FR

Duur: 2u

Plaats: Openbare ruimte

Een feministische en dekoloniale wandeling rond Belgische chocolade en de link met de westerse dominantie van Afrika (slavernij, kolonisatie en neokolonisatie).

Bamko vzw organiseert een feministische en dekoloniale wandeling met als doel een gedeeltelijke en partijdige geschiedenis van Belgische chocolade aan te bieden en deze geschiedenis te linken aan Afrika en de Westerse overheersing (met name slavernij, kolonisatie en neokolonisatie).
De rondleiding omvat een chocoladeproeverij.

Wat is het echte verhaal achter Belgische chocolade?
En is het verhaal echt zo Belgisch? Hoe draagt het Afrikaanse continent bij tot de invloed van België, en onder welke voorwaarden?

De rondleiding vindt plaats in de wijken Grote Markt en Sint-Katelijneplein in Brussel, waar je de volgens sommigen beste Belgische chocolade kunt kopen. De rondleiding wordt geleid door Mireille-Tsheusi ROBERT.

 

Mireille-Tsheusi ROBERT
Mireille-Tsheusi ROBERT is voorzitster van Bamko vzw, een feministisch en antiracistisch comité. Ze is opleidster over koloniale, raciale en feministische kwesties en (co-)schrijfster van verschillende boeken.
Bamko
Een antiracistische vooravond vereniging, actief in zowel politieke betogen als in de media, in het opleiden van sociaal werkers, in het stimuleren van het publieke debat en in het verdedigen van de rechten van slachtoffers van racisme. Bamko is een comité van vrouwen met Afrikaanse afkomst dat werkt aan volkseducatie in Brussel en Wallonië (opleidingen, tentoonstellingen), interculturaliteit promoot, racisme bestrijdt inbegrepen afrisme (anti-'zwart' racisme) en vrouwen en jongeren helpt met opleidings- of ondernemerschapsprojecten, schoolbemiddeling en sociaal-juridische en administratieve bijstand. Bamko doet ook aan belangenbehartiging, door mee te werken aan het schrijven van artikelen en boeken en het organiseren van informatieve bijeenkomsten.
Scroll naar boven