Spring naar content

Hot Bodies_Choirs

Gærald Kurdian

ConcertStem

18.09.23 | 18u
Meertalig

Duur: 30 minuten

Plaats: Riches-Claires

Een inclusief koor, de teksten komen uit queer, feministische en dekoloniale strijden. De liedjes zijn geschreven en gemusiceerd door de deelnemers zelf.

Het HOT BODIES koor brengt een groep enthousiastelingen bij elkaar om een schrijf- en koorzangpraktijk te beoefenen.

Ze delen ervaringen, ideeën en praktijken met als doel revolutionaire teksten te schrijven.

De discussies zijn gebouwd op collectieve lezingen en vertoningen van documenten uit het queer, feministische, pro-seks en dekoloniale activisme (Donna Haraway’s Cyborg Manifesto, Peaux Noires, Masques Blancs, Valérie Solanas’ Scum Manifesto, enz.).

Deze unieke, polyfone en ongehoorzame teksten vormen de basis van een koorpartituur. Het geheel wordt op elektronische muziek gezet door Gærald Kurdian, samen bewerkt en live uitgevoerd door alle deelnemers.

Project portfolio

 

 

Reserveren is niet nodig.

Casting
CONCEPT, ELEKTRONISCHE COMPOSITIE, STEM TECHNIEK Gærald Kurdian PRODUCTIE Fanny Virelizier ADMINISTRATIE Axelle Faillères / Hot Bodies of the Future
Gærald Kurdian
Gærald Kurdian studeerde beeldende kunst aan de ENSAPC voor diens deelname aan het postdoctorale programma Ex.e.r.ce 07 onder leiding van Mathilde Monnier en Xavier Le Roy. Sindsdien worden diens oblique concerten regelmatig getoond in de podiumkunsten, de beeldende kunsten en onafhankelijke muziek. Sinds 2017 werkt hen HOT BODIES OF THE FUTURE! uit, een cyclus van performatieve en muzikale onderzoeken naar queer micropolitiek en alternatieve vormen van seksualiteit. Als winnaar.es van de Prix Paris Jeunes Talents 09 en gespot door Grand Zebrock en FAIR 2010, werd diens debuutalbum This is the hello monster! door het tijdschrift Libération verkozen tot een van de beste albums van het jaar. In 2016 bracht hen het album Icosaèdre uit, in samenwerking met de elektronische muzikant Chapelier Fou; in 2020, onder de naam Tarek X, een EP voor clubs in samenwerking met producer Apollo Noir, I -V; en in 2022, een EP met remixes in samenwerking met Cate Hortl, Calling Marian, Dat Politics, Panteros666 & Katu. Hen is momenteel een van de kunstenaa.res-onderzoekers.sters aan de Cooperative de Recherche de l'École Supérieure d'Arts de Clermont-Metropole. Diens laatste creatie "X! (un opéra fantastique)" wordt voorgesteld op het Festival d'Automne in Parijs en in het Kaaitheater in Brussel in november 2022.
Scroll naar boven